Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

28. Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

28. Vergi Haftası, Öğretmenevi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Tören sonrasında, Vergi Haftası kapsamında ilk ziyaret Defterdarımız Erdoğan Yıldıraner ve birim müdürlerimiz tarafından Vali Murat Zorluoğlu’na yapılarak hafta hakkında bilgi verilmiştir.

Ziyarette bir değerlendirme yapan Defterdarımız Sn.Erdoğan Yıldıraner, 28. Vergi Haftasını çeşitli etkinlikler ile kutlayacaklarını kaydederek, hafta kapsamında bu yıl en fazla vergi ödeyen vergi mükelleflerini iş yerlerinde ziyaret edeceklerini ve teşekkür belgelerini işyerlerinde vereceklerini söyledi.

Sn. Vali Murat Zorluoğlu ise “28. Vergi Haftasını kutluyorum. Vergi konusu ülkemizin en önemli konularından biridir. Devlet mekanizmasının işlemesi, kamu hizmetlerinin yürütülmesi, vatandaşlık haklarının kullanılması bütünüyle vergi ile alakalıdır. 1200’lü yıllarda İngiltere’de ilan edilen Magna Carta’dan bu yana vergi konusu demokratik rejimlerin en önemli meselelerinden biridir.  Vergi veren vatandaş aynı zamanda vatandaşlık haklarını da kullanma imkânına kavuşmaktadır. Demokrasilerde hak ve özgürlüklerini kullanan vatandaşlarla vergi kavramı arasında doğrudan bir illiyet bağı bulunmaktadır.

Ülkemizde de demokrasimiz gibi vergi hukukumuzun da uzunca bir geçmişi bulunmaktadır. Ülkemizde kazancın vergilendirilmesi noktasında önemli bir aşama kaydedilmiştir. Vergi tahsilatında bazı eksiklikler halen olabilir ancak şu anda vergi tahsilatında teknolojik imkânlar da kullanılarak Maliye teşkilatımız çok daha iyi bir durumdadır. Bu yapılanma ile vergisini ödemeyenler hakkında gerekli işlem ve takibatlar yapılırken bir yandan da vergisini düzenli ve zamanında ödeyen vatandaşlarımız ödüllendirilmeye başlanmıştır.

Vergisini düzenli ve zamanında ödeyenlere % 5’e varan oranlarda indirim yapılmaktadır. Bu düzenleme medeni ve çağdaş bir düzenlemedir. Düzenlemeyle yapılan bazı serzenişlerin de önüne geçilmiş ve dürüst vatandaşlarımız ödüllendirilmiş olacaktır. Elazığ’da da Maliye teşkilatımız iyi bir performans ortaya koymaktadır. Elazığ geçen yıl vergi tahsilatında 34. sıradaydı. Umarım bu yıl daha da iyi bir noktaya geliriz. Elazığ’da 1 Milyar TL düzeyinde bir tahakkuk ve 750 Milyon TL civarında bir tahsilat olduğunu görmekteyiz. Ümit ederim bütün kazançların hakkaniyet ve adaletle vergilendirildiği ve tahsil edildiği günlere hep beraber ulaşırız. Maliye teşkilatımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Vergi haftası kutlu olsun” dedi.