Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vergi Bilinci Geliştirme Projesi: VERGİBİLİR

Kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi bakımından verginin önemini bilen toplum bireylerinin, vergi ile ilgili ödevlerini yerine getirmedeki isteklilik düzeyine vergi bilinci denilmektedir.

Öğrencilerde vergi bilincini ve farkındalığını arttırmak amacıyla, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Vergi Bilinci projesi geliştirilmiştir. 2007 tarihinde imzalanıp yürürlüğe giren protokol kapsamındaki vergi bilinci eğitimleri 81 ilden gönüllülük esasına dayanarak seçilen öğretmenler tarafından yürütülmüştür.

Günümüzde de, Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Dairesi Başkanlıkları ve Defterdarlıklar tarafından bu eğitimlere yıl içerisinde devam edilmekte (özellikle vergi haftalarında); illerdeki okullar ziyaret edilip, öğrencilere Vergi hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Defterdarlığımız tarafından da, talep eden okullarda ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda, uzman ekiplerimiz tarafından Vergi Bilinci eğitimleri verilmektedir. Verilen eğitimlerin görsellerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

Proje kapsamında çocuklar için vergi ile ilgili öğretici ve eğlendirici oyunların, hikayelerin ve çeşitli faaliyetlerin bulunduğu interaktif bir internet sayfası hazırlanmıştır (www.vergibilir.gov.tr).  Bu sayfaya Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfası (www.gib.gov.tr) üzerinden de ulaşılabilmektedir.

Proje kapsamında hazırlanan, Vergi Bilinci Geliştirme Eğitimleri Sunum Dosyalarına ulaşmak için tıklayınız

Ayrıca,  Vergibilir (www.vergibilir.gov.trinternet sayfasındaki oynanabilecek oyunları Elazığ Defterdarlığı tarafından derledik ve videoya dönüştürdük..