Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

6736 Sayılı Kanun Hakkında Odalarımızla Yaptığımız İstişareler

Defterdarımız Avukat Osman AKDEMİR ve birim Müdürlerimiz tarafından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu ziyaretlerde  6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 2. taksidinin ödenmesi hakkında bilgi verilerek, istişarelerde bulunulmuştur.

Elazığ Defterdar V. Av. Osman Akdemir gerçekleştirilen ziyaretlerde şu değerlendirmede bulunmuştur: “Bazı vatandaşlarımızın 2016 yılının Kasım ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma hakları sona ermiş; ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir. Vatandaşlarımız, yapılan düzenleme ile yapılandırması ihlal olan borçlarını ödemeleri gereken taksit tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir.

Akdemir değerlendirmesinde, “6736 sayılı Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için 31 Mayıs 2017 tarihinde yapılması gereken ödemeler büyük önem taşımaktadır.  Zira, 6736 sayılı Kanundan yararlanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan biri de ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir.

Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerimiz de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapacaklardır. İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerimiz ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini Mayıs 2017 ayında ödemedikleri takdirde Kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir. Biz bu vesile ile önemli hizmetler yapan odalarımızı ziyaret ederek bu bilgilendirmeleri yapmayı uygun gördük. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için oda üyelerimizin bu imkandan yararlanmalarını bekliyoruz” dedi.