Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Elazığ Defterdarlığı Hizmet Binası Yapımı Son Durumu

İlimiz Sürsürü Mahallesinde bulunan Mülkiyeti Hazineye ait 7.360,00 m² yüzölçümlü 3825 ada 2 parsel nolu taşınmaz üzerinde yapılması planlanan toplam kapalı alanı 14.900,00 m² olan Defterdarlık Hizmet binası için çalışmalarda sona gelinmiştir.

Bu kapsamda 18.10.2017 tarihinde Defterdarlığımız ile  Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında protokol metni imzalanmıştı.  Söz konusu protokolde yapılması planlanan Defterdarlık Hizmet Binası işine ait Uygulama Projesi ile Zemin Etüd Projesi ihalesi 08.11.2017 tarihinde yapılmıştı.

İhaleleri yapılan,  Uygulama Projesi ile Zemin Etüd Projesi tamamlanmış, Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan proje kabul komisyonu tarafından projeler incelenmiş, eksiklikler yükleniciye tamamlattırılıp projelerin tümü teknik kabul komisyonu tarafından kabul edilerek Defterdarlığımıza gönderilmiştir. Defterdarlığımız tarafından da söz konusu projeler ve ekleri, 06.02.2018 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na gönderilmiştir.

Defterdarlık Hizmet Binası yapım ihale işinin hızlandırılması için TOKİ Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Daire Başkanı ile Ankara ve İstanbul’da yüzyüze görüşmeler yapılmıştır. İl Milletvekillerimiz ve Milli Savunma Bakan Yardımcımız tarafından da söz konusu ihale sürecinin hızlandırılması için gerekli girişimler yapılmıştır. TOKİ Başkanlığı tarafından ihale için gerekli çalışmalar  başlatılmıştır. Bu haliyle, Maliye Bakanlığımız ve Elazığ Defterdarlığımız olarak yapılması gereken başkaca bir resmi işlem de kalmamıştır. Hizmet Binası Yapımı sürecinin başlangıcından bugüne kadar, emekleri olan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Av. Osman AKDEMİR

Elazığ Defterdarı