Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Fiş Toplama Kampanyası (1)

Çocuklarda vergi bilincini ve vatandaşlık sorumluluğunu aşılamak, verginin kendilerinin hayatında ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu kavratabilmek için Defterdarlığımız tarafından ;“Geleceğim İçin Fişimi Alıyorum”adı altında fiş kampanyası başlatılmıştır.

 Elazığ’da bulunan ilk ve ortaokullara kayıtlı olan öğrencilerine  yönelik olarak başlatılan kampanyaya öğrenciler; 01.06.2014 ile 31.01.2015 tarihleri arasında kendileri ve ailelerinin harcamalarına ilişkin toplanan 100 adet farklı fişi 06.02.2015 tarihine kadar bulundukları yerdeki  Vergi Dairesi Müdürlüklerine ve ilçelerde Malmüdürlüklerine, öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Velisinin Nüfus Cüzdanını göstermek suretiyle, zarf içerisinde elden teslim edecekler. Zarfların üzerinde öğrencinin ve velisinin adı soyadı, T.C.Numarası, okul adı, sınıfı, okul adresi, velinin telefon numarası ve iletişim bilgileri bulunacaktır.

 Teslim ettikleri fiş karşılığında kendilerine fiş teslim kartı verilecek, bu kart aynı zamanda çekiliş numarası olacaktır. Katılımcılar şanslarını artırabilmek için  birden fazla fiş zarfıyla katılabilecekler. Kampanyada öğrenciler adına teslim edilecek belgelerin tutarı ne olursa olsun, Vergi Usul Kanununda yer alan fatura, perakende satış fişi , ödeme kaydedici cihaz fişi veya serbest meslek makbuzu olması gerekecek. Sigara ve  alkollü içeceklerden ibaret harcama belgeleri ile öğrencinin kendisi ve ailesi dışındaki bireyler adına düzenlenmiş fatura ve serbest meslek makbuzları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, posta ile gönderilen fişler değerlendirilmeyecektir.

Fiş kampanyası çekilişi 16.02.2015 tarihinde saat ; 14:00’da velilerin adına noter huzurunda Elazığ Defterdarlığı binasında gerçekleştirilecektir.

Bu çekiliş sonucunda katılımcılara ; 10 adet bisiklet, 3 adet tablet, 3 adet fotoğraf makinesi ve 50 adet mp3 çalar verilecektir.

Çekiliş sonucunda kazanan katılımcıların öğrenci ve veli nüfus kayıt bilgileri kontrol edilerek uyumsuzluk olması durumunda kazanan katılımcı hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Yerine yedek talihliye  hediye verilecektir.

Çekiliş sonuçları 17.02.2015 tarihinde Elazığ Defterdarlığı’nın www.elazigdefterdarligi.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Katılımcıların hediyesi, Elazığ Defterdarlığı  tarafından 23.02.2015 tarihinde Elazığ Defterdarlık binasında dağıtılacaktır. Çekilişte kazanan katılımcılar, hediyelerini “Fiş Teslim Kartı” karşılığında teslim alacaklar. Hediye teslimleri öğrenci velilerine yapılacaktır. Hediyesini almaya 2 gün içerisinde gelmeyen katılımcının hediyesi yedek sıradaki katılımcılara verilecektir.