Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Elazığ Defterdarlığı Hizmet Binası Yapımı Son Durumu

İlimiz Sürsürü Mahallesinde bulunan Mülkiyeti Hazineye ait 7.360,00 m² yüzölçümlü 3825 ada 2 parsel nolu taşınmaz üzerinde yapılması planlanan toplam kapalı alanı 14.900,00 m² olan Defterdarlık Hizmet binası için, Bakanlığımız Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile gerek şifahen yapılan görüşmeler, gerekse de resmi yazışmalar çerçevesinde Bakanlığımızın onayı da alındıktan sonra, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile resmi irtibata geçilerek Hizmet Binasının yapım işinin TOKİ marifetiyle yapılması planlanmıştır.

Yapılan görüşmeler neticesinde Protokol Metni oluşturulmuş, Defterdarlığımız tarafından protokol imzalanarak TOKİ Başkanlığına gönderilmiştir. Söz konusu protokolde yapılması planlanan Defterdarlık Hizmet Binası işine ait Uygulama Projesi ile Zemin Etüd Projesinin yapım çalışmaları başlamıştır. Yapılan çalışmalar bittikten sonra bu yıl içerisinde Hizmet Binasının İhalesine TOKİ marifetiyle çıkılması öngörülmektedir.

Defterdarlığımız Hizmet Binası yapım çalışmaları öncesinde ve devam etmekte olan süreçte emekleri ve gösterdikleri gayretler için Elazığ Milletvekillerimiz Tahir ÖZTÜRK, Metin BULUT, Av. Ömer SERDAR ve Ejder AÇIKKAPI’ya teşekkür ederiz.