Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Fiş Toplama Kampanyası (3)

fiş toplama kampanyası

Çocuklarda vergi bilincini ve vatandaşlık sorumluluğunu aşılamak, verginin kendilerinin hayatında ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu kavratabilmek için Defterdarlığımız tarafından 3. sü düzenlenecek olan ; “Geleceğim İçin Fişimi Alıyorum” adı altında fiş toplama kampanyası başlatılmış olup, bu kampanyanın esasları aşağıda belirtilmiştir.

  • Fiş Toplama Kampanyasına Elazığ il ve ilçe merkezlerinde bulunan ilk ve ortaöğretim okullarına kayıtlı öğrenciler adına (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Sınıf) velileri (öğrencilerin anne ya da babası veya okul kayıtlarında veli olarak gösterilen kişi) katılabilecektir.
  • Öğrenciler, 01.08.2016 – 28.02.2017 tarihleri arasında kendileri ve ailelerinin harcamalarına ilişkin toplanan 100 adet farklı fişi, 03.03.2017 tarihine kadar bulundukları yerdeki Vergi Dairesi Müdürlükleri/Malmüdürlüklerine öğrencinin ve velisinin Nüfus Cüzdanlarını göstermek suretiyle, zarf içerisinde elden teslim edeceklerdir. Posta ile gelen fişler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Belgelerin son teslim tarihi 03.03.2017 tarihi olup, katılımcılar saat 16:30 a kadar katılım zarfı vergi dairelerine elden teslim edilebilecektir.
  • Zarfların üzerinde öğrencinin ve velisinin adı soyadı, TC numarası, okul adı, sınıfı,okul adresi, velinin telefon numarası ve iletişim bilgileri bulunacaktır.
  • Vergi daireleri/malmüdürlükleri tarafından fişlerin teslimi sırasında öğrencilere “Fiş Teslim Kartı” verilecektir. Fiş teslim kartının arka yüzüne vergi dairesi/malmüdürlüğünün kaşesi basılacaktır. Fiş teslim kartının üzerindeki seri numarası, kampanyaya katılan katılımcı için aynı zamanda çekiliş numarası olacaktır.
  • Her katılım zarfında 100 farklı harcama belgesi bulunacak, katılımcılar kampanyaya birden fazla fiş zarfıyla katılarak, şanslarını artırabilecektir.
  • Kampanyada öğrenciler adına teslim edilecek belgelerin tutarı ne olursa olsun, Vergi Usul Kanununda yer alan fatura, perakende satış fişi, ödeme kaydedici cihaz fişi veya serbest meslek makbuzu olması gerekmekte olup, sigara ve alkollü içeceklerden ibaret harcama belgeleri ile öğrencinin kendisi ve ailesi dışındaki bireyler adına düzenlenmiş fatura ve serbest meslek makbuzları kabul edilmeyecektir.
  • Fiş kampanyasının çekilişi 21.03.2017 tarihinde saat 14:00 de komisyon huzurunda gerçekleştirilecektir. Çekilişin yapılacağı yer ayrıca duyurulacaktır. Komisyon Milli Eğitim Müdürlüğü, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Oda Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi Oda Başkanlığından birer üyenin katılımıyla oluşmaktadır.
  • Bu çekiliş sonucunda 1 diz üstü bilgisayar, 10 tablet, 3 fotoğraf makinası, 3 bisiklet, 60 kitap seti verilecektir.
  • Çekilişte kazanan katılımcılar,  hediyelerini “Fiş Teslim Kartı” karşılığında merkezde Gelir Müdürlüğü ilçelerde Malmüdürlüğünden teslim alacaktır. Hediye teslimleri öğrenci velilerine de yapılabilecektir. 07.04.2017 tarihine kadar müracaat edip hediyesini almayan katılımcının hediyesi birinci yedek talihliden başlayarak verilecektir.