Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

29. Vergi Haftası Etkinlikleri Başladı

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla, her yıl şubat ayının son haftası vergi haftası olarak kutlanmaktadır.

Elazığ Defterdarlığı olarak 26 şubat – 4 mart tarihleri arasında kutlanacak olan 29. vergi haftası çalışmalarına başladık.

Elazığ Defterdarı Av. Osman AKDEMİR, Birim Müdürleri ve Defterdarlık çalışanları sabah erken saatlerde öğretmen evinin önüne gelerek, Atatürk Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulunuldu.

Tören sonrasında, Vergi Haftası kapsamında ilk ziyaret Defterdarımız Avukat Osman AKDEMİR, Harput Vergi Dairesi Müdürü Sinan GÜNGÖR, Hazar Vergi Dairesi Müdürü Hurşit AKIN, Gelir Müdürü Cengiz TAYFUN  ve Defterdarlık çalışanlarımız tarafından Sn. Vali Çetin Oktay KALDIRIM’a yapılmıştır.

Yapılan Ziyarette Defterdarımız Osman AKDEMİR tarafından Valimiz Çetin Oktay KALDIRIM’a: “Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 2017 yılı vergi istatistiklerine göre tahakkuk eden verginin tahsil edilen vergiye oranında Elazığ’ın 81 il içerisinden 19. sırada yer aldığı; yine, Türkiye’de toplanan vergi gelirleri içerisinde Elazığ’ın 81 il içerisinden 29. sırada yer aldığı” brifingi verilmiştir.

Ayrıca Defterdarımız AKDEMİR tarafından, 29. Vergi haftası kapsamında yapılacak olan; Şehit/Gazi Yakınlarına   ziyaretler, mükellef ziyaretleri, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ziyaretleri, kayıt dışı ekonomi – vergi bilinci konularında yapılacak olan okul ziyaretleri, üniversitede kurulacak olan stand çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir.

29. Vergi Haftası Etkinlik Fotoğraflarının Tümüne Ulaşmak İçin Tıklayınız